Therapie

Je kunt bij psychologenpraktijk Ehigie terecht met klachten op het gebied van onder andere:

 • Angst
 • Somberheid/depressie
 • Piekeren
 • Vermoeidheid
 • Stress
 • Psychosomatische klachten
 • Identiteit
 • Relatieproblemen
 • Herken je bovenstaande gebieden niet maar heb je wel gesprekken nodig? Neem gerust contact op, dan kijken we samen of ik je kan helpen of dat je beter ergens anders terecht kunt. Er zal met name gewerkt worden door middel van de Cognitieve Gedragstherapie. Ik heb veel ervaring opgedaan in het toepassen hiervan, en merk dat het vaak goede resultaten oplevert. In een intake zal ik met je doornemen welke klachten je precies hebt, en welke andere factoren daar mogelijk een rol in spelen. We stellen dan ook doelen op waar je aan wilt werken. Daar maak ik een kort verslagje van wat we de volgende keer bespreken. Dan gaan we aan de hand van de doelen aan de slag. We zullen regelmatig evalueren om te kijken hoe ver we zijn.

  Relatietherapie

  Het is ook mogelijk om als koppel te komen, voor relatietherapie. Het kan zijn dat de relatie even niet zo lekker loopt, er vaak ruzies zijn, of dat jullie al verder uit elkaar gegroeid zijn en misschien overwegen om uit elkaar te gaan. Hoe groot of klein de relatieproblemen ook zijn, het kan de moeite waard zijn om te onderzoeken hoe deze problemen zijn ontstaan en waardoor ze in stand gehouden of versterkt worden. Door de therapie krijgen jullie meer inzicht in patronen die bestaan in de interactie en welke gevoelens daarbij een rol spelen. Je krijgt concrete handvatten om hier iets aan te doen, en toe te werken naar een liefdevolle relatie, waarbij er wederzijds begrip en respect is. Juist in de relatiegesprekken kan het geloof een belangrijke rol spelen. Dit omdat het geloof bij relatieproblemen al snel een rol speelt. Als christelijke psycholoog begrijp ik dat en probeer ik het ook in te zetten in het herstel van de relatie. Voor de therapie maak ik gebruik van inzichten uit de EFT, van Sue Johnson. Zij schreef het boek ‘Houd me vast’, en ook de christelijke variant daarop ‘met jou en God verbonden’.

  Kosten/vergoeding

  In mijn praktijk lever ik complementaire zorg. Ik ben niet aangesloten bij de reguliere GGZ. Dit heeft als voordeel dat ik niet gebonden ben aan zorgverzekeraars, en dat er geen verwijsbrief of diagnose nodig is. Er is bij veel zorgverzekeringen vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, voor psychosociale hulpverlening. Een consult kost €65 euro per gesprek van 45 minuten. Een intakegesprek duurt ongeveer een uur, en kost €80 euro, dat is inclusief een intakeverslag met doelen en een behandelplan.

  Een consult relatietherapie kost €105 per gesprek van 75 minuten. Een intakegesprek kost €120 voor een gesprek van 1,5 uur, inclusief verslag. Relatietherapie wordt niet vergoed door de verzekering, behalve door ProLife zorgverzekering.

  Psycholoog

  Mijn naam is Lydia Ehigie, ik woon in Utrecht, ben getrouwd en heb twee zoontjes van 3 en 1 jaar oud. Mijn werk als psycholoog doe ik met veel vreugde en voldoening. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden en praktische en concrete handvatten te bieden waar iemand weer mee verder kan. Hopelijk kan ik er ook voor jou zijn! Ik ben zelf christelijk, iedereen is welkom ongeacht geloofsovertuiging, en waar wenselijk kan het geloof of geloofsvragen een rol spelen in de gesprekken.

  Meer over Lydia

  Lydia luistert goed en komt met erg goede tips,
  ik heb er veel aan gehad!

  (Anne)