Concrete therapie en coaching

Na elke sessie de deur uit met meer grip en vertrouwen in jezelf.

In psychologiepraktijk Ehigie vind je therapie en coaching gericht op concrete verandering. We werken gezamenlijk aan een persoonlijk plan, waar je ook na onze gesprekken nog ondersteuning uit kan halen. Ik wil dat je, na elke sessie, weggaat met meer grip en vertrouwen in jezelf en een stap dichter bij je persoonlijke doel staat.

Hulp en begeleiding voor als je vastloopt

Je kunt bij mij terecht voor een veelvoud van klachten. Ik ben gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Iedereen is echter welkom bij psychologiepraktijk Ehigie, geen enkele vraag is te klein. Herken je jezelf niet in de omschreven klachten of specialisaties op deze pagina maar heb je wel het gevoel vast te lopen? Je kunt me met al je vragen bellen en/of mailen, ik help je graag.

Mijn specialisatie ligt in het helpen van:
Jongvolwassenen zoals studenten of net afgestudeerde die kampen met een burn-out of burn-out verschijnselen
(Nieuwe) Moeders die, te midden van een druk gezinsleven, het gevoel hebben de connectie met zichzelf te zijn verloren en op zoek zijn naar ondersteuning of coaching bij hun moederschap.
Jongvolwassenen zoals studenten of net afgestudeerde die kampen met een burn-out of burn-out verschijnselen
Ouders/koppels die beter willen leren communiceren met elkaar en weer grip op hun relatie willen krijgen. In deze relatietherapie kan het geloof ook een rol spelen.
Vrouwen die zich beperkt voelen in hun dagelijkse gang en plezier door een negatief zelfbeeld.

Andere onderwerpen waar ik bij kan helpen zijn:
Angst
Somberheid
Piekeren
Vermoeidheid
Stress
Paniek/paniekaanvallen
Onzekerheid
Identiteitsvragen
Levensvragen

Om je het beste te helpen maak ik gebruik van verschillende therapievormen. Naar aanleiding van wat jij nodig hebt en welke methode het beste voor jou werkt zal ik deze inzetten.

Cognitieve gedragstherapie

Bij cognitieve gedragstherapie, afgekort CGT, onderzoeken we welke gedachten en overtuigingen bijdragen aan de klachten die je hebt. Als je bijvoorbeeld veel stress in je werk of studie ervaart, kan het zijn dat je overtuigingen hebt op het gebied van perfectionisme, of bang bent om te falen. Door deze overtuigingen helder te krijgen kunnen we ze onderzoeken en bijstellen waar nodig. Het laat je anders kijken naar anderen, jezelf en de situaties waarin je verkeert. Door hier anders mee om te gaan kunnen de klachten afnemen.

Schematherapie

Bij schematherapie kijken we naar schema’s die je ontwikkeld hebt in de loop van je leven. Een schema is het geheel aan herinneringen, emoties en gedachten rondom een bepaald thema. Een thema kan bijvoorbeeld mislukking zijn. Een schema zorgt ervoor dat je in een bepaald patroon zit, waardoor je in situaties steeds dezelfde soort gedachten en gevoelens hebt en hetzelfde gedrag vertoont. In de therapie komen we erachter hoe het schema is ontstaan. We onderzoeken of het schema klopt en kijken dan hoe je anders om kunt gaan met situaties. Zodat je niet meer volgens je oude patroon hoeft te reageren, maar een nieuw en aangepast schema ontwikkelt.

Oplossingsgerichte therapie

Bij deze therapie kijk je vooral vooruit. We stellen een gedetailleerd doel op, met daarin heel concreet omschreven wat jij wilt bereiken en hoe jouw ideaalbeeld eruitziet. In de therapie ga je stap voor stap naar dat doel toewerken. Daarbij kijk je steeds naar wat er al goed gaat en hoe je dat kunt uitbreiden.

Een intake met concreet inzicht

Voordat we starten komen we samen voor een intakegesprek, deze vindt plaats in mijn praktijk. We zullen samen door jouw huidige situatie lopen, waar loop je op vast en wat is jouw ideaalbeeld? Als je een goed gevoel hebt na ons gesprek en een behandeltraject met mij wil starten, ga ik aan de slag met jouw persoonlijke plan.
Vanuit de gesprekken die we hierna voeren, help ik je tot oplossingen en inzichten te komen en geef ik je handvatten die bruikbaar blijven tot lang na ons laatste consult.

christelijke psycholoog Lydia Ehigie

Verandering binnen handbereik

Mijn naam is Lydia Ehigie, bij mij wacht je een luisterend oor en concrete handvatten. Ik wil je helpen om weer kracht in jezelf te vinden. Spreekt mijn verhaal je aan? Neem dan contact op en stel gerust alle vragen die in je opkomen!

Maak een afspraak


     Bel mij terug     Contact

Psychologiepraktijk Ehigie
Pallas Athenedreef 14 (Overvecht)
3561 PE Utrecht
Tel: (+31) 6 21 43 51 49
Email: psychologenpraktijkehigie@outlook.com